Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

03. 05. 2018. 10:05 >> 15:30
18

PROBLEMI SA SIDRENJEM

Nije ni bilo opasnosti da se kruzer nasuče

Megakruzer "Crown Princess" američke kompanije Princess Cruises nije u problemu, iako se na sidrištu broj 2. u Luci Kotor, više od uobičajenog primakao obali.

Kako prenosi Radio Kotor informacije iz Lučke kapetanije brodu je zaribalo sidro, što je i razlog približavanja.

Inače, jutros je u Kotoru u nekoliko navrata duvao i jači sjeveroistočni vjetar, što ne pogoduje sidrenju i pristajanju brodova većih gabarita i može da ih pogura upravo iz pravca Dobrote prema Prčanju.

Nema opasnosti da se brod od skoro 114.000 tona nasuče ili udari u obalu, ali je situacija daleko od redovne.

Kapetan Lučke kapetanije Bruno Brkanovića za Skala radio je kazao da se ništa dramatično nije dogodilo.

"Istina, dogodio se incident, ali nije bilo ni govora o tome da je brodu prijetila opasnost da se nasuče", istakao je Brkanović.

On je potvrdio da je jak vjetar doveo brod do blizine obale, ali da su svi motori radili, tako da je kruzer u svakom trenutku bio siguran.

Kazao je da je kruzer "Crown Princess", dužine skoro 300 metara bio udaljen od obale Prčanja 70 do 100 metara, na dubini od 12 metara.

Brod je u 9.40 sati bio na sigurnom, kazao je kapetan Brkanović, tako da više nije postojala nikakva opasnost od mogućeg kontakata sa obalom.

U Kotoru su jutros i brodovi Wind Surf (uz obalu) i Seabourn Ovation (na sidru) koji je usidren u pravcu istok-zapad i izbjegava udare vjetra sa boka.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније