Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 07. 2013. 20:00 >> 20:03

OPTUŽNICA ISTA

Treća presuda za Morinj 31. jula

U podgoričkom Višem sudu, u trećem postupku za ratni zločin u Morinju iz 1991. i 1992, i tužilac i odbrana ostali su danas pri svojim ranijim, poznatim stavovima.

U podgoričkom Višem sudu, u trećem postupku za ratni zločin u Morinju iz 1991. i 1992, i tužilac i odbrana ostali su danas pri svojim ranijim, poznatim stavovima.

Zastupnica optužnice, Lidija Vukčević, pred Vijećem sudije Milenke Žižić kazala je da je u procesu nesumnjivo dokazano da su četvorica okrivljenih počinila krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Odbrana, pak, smatra da dokazima nije potkrijepljena nijedna tačka optužnice.

Izricanje presude zakazano je za 31. jul, kako bi se odluka donijela prije ljetnje pauze sudova.

Jedan od advokata odbrane Branislav Lutovac:

«Izricanje presude je zakazano dosta brzo, ali za to ima pravnih razloga, jer je presuda dva puta ukidana do sada. Što se tiče činjenično-pravnih aspekata predmeta, mislim da su oni do detalja razjašnjeni i da je sud već stekao utisak kako treba da presudi. Što se tiče nas, kao odbrane, mislim da smo u dobroj poziciji, jer Tužilaštvo nije uspjelo da dokaže status navodno oštećenih lica. Samo zarobljavanje i boravak u Morinju ne znači da su ta lica bila i oštećena. Zbog toga sam i optimista u pogledu krajnjeg ishoda spora.»

Podsjetimo, na optuženičkoj klupi su Ivo Gojnić, Ivo Menzalin, Špiro Lučić i Boro Gligić. Oni su prošlog januara osuđeni na ukupno 12 godina zatvora. Apelacioni sud ukinuo je osuđujuću presudu, a potvrdio odluku kojom su Mlađan Govedarica i Zlatko Tarle oslobođeni krivice.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније