Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 04. 2018. 15:24 >> 15:23
1

SINDIKAT PROSVJETE

"Vrsnom pedagogu uručen otkaz"

Odlukom da se nastavnici Mirjani Vidaković, koja radi u prosvjeti već 24. godine, a u OŠ "Štampar Makarije" od osnivanja, uruče otkaz, nanesena je ogomna šteta školi i obrazovnom sistemu, saopštio je Sindikat prosvjete.

Mediji su ranije objavili da je nastavnica OŠ “Štampar Makarije” Mirjana Vidaković dobila otkaz jer je navodno bez odobrenja iz škole iznijela školski kompjuter na popravku.

“Iznenađeni smo težinom izrečene disciplinske mjere, s obzirom na činjenicu da ona nije nanijela materijalnu štetu školi, o čemu svjedoči izjašnjenje ODT-a da u radnjama koleginice nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti”, navodi se u reagovanju sindikata.

Kažu i da je nastavnica Mirjana prepoznata kao vrsni pedagoški radnik, te da je brzopletom odlukom nanijeta velika šteta, ne samo njoj, već i ugledu škole kao i cjelokupnom crnogorskom obrazovnom sistemu.

“Žalosno je što je u javnosti entuzijazam koleginice okvalifikovan kao prestup. Naša škola je do sada slovila za jednu od najboljih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori, o čemu svjedoči, između ostalih mnogobrojnih nagrada i najveće državno priznanje iz oblasti obrazovanja – Oktoih”, poručuju iz Sindikata prosvjete.

Kažu da su o cjelokupnoj situaciji informisani putem medija, pa čak i o otkazu.

“Mišljenja smo da su nam nedavni događaji trajno poremetili etos škole, a da to ni koleginica, ni zaposleni kadar, ni učenici nijesu zaslužili.
Kolektiv škole “Štampar Makarije” daje punu podršku koleginici”, poručuju iz Sindikata prosvjete.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније