Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 07. 2013. 13:28 >> 13:58

CETINJE

Sajam suvenira u Njegoševom parku

Na Cetinju je danas, u okviru programa „Ljeto u Prijestonici“, održan prvi Sajam suvenira. Događaj je privukao pažnju brojnih posjetilaca. Učestvovalo je oko 35 izlagača - učesnica projekta “Razvoj ženskog preduzetništva u Prijestonici Cetinje”, koji realizuju Agencija Ujedinjenih nacija za razvoj, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Prijestonica Cetinje.

Svoje proizvode na današnjem sajmu predstavile su i učesnice sličnih programa iz Bara, Kolašina i Mojkovca.

Na prvom sajmu suvenira predstavila se i Cetinjanka Vesna Prlja, koja je veoma zadovoljna što je organizovan jedan ovakav događaj.

“Pozdravila bih ovu ideju i manifestaciju i želim da kažem da su žene na Cetinju veoma kreativne, ali do sada to nijesu pokazivale, pa je ovo najbolja prilika da se predstavi naš rad i znanje koje stičemo. Ja sam pohađala sve radionice koje su organizovane u okviru projekta i baš su mi bile korisne za izradu mojih suvenira”, rekla je Prlja.

Njena sugrađanka Vasiljka Roganović se prvi put samostalno predstavila na jednoj ovakvoj manifestaciji gdje je izložila ručno rađene crnogorske kape i nakit.

“Pošto je ovo moj prvi samostalni nastup na nekom sajmu, imam malu tremu, ali sam zadovoljna interesovanjem za moje proizvode, naročito za crnogorske kape čija se cijena kreće od 20 do 50 eura”, kazala je Roganović.

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice, Ana Nikolić je istakla da je današnji događaj rezultat veoma uspješnog projekta .

“Prijestonica Cetinje, uz saradnju sa brojnim partnerima, i dalje će podržavati ovakve i slične projekte”, naglasila je Nikolić.

Podršku je obećala i direktorica Turističke organizacije Ana Ivanović.

“Ženski preduzetnički duh, istaknut kroz vaše rukotvorine, neka bude motiv da tako nastavite I ubuduće”, istakla je Ivanović.

Nacionalna konsultantkinja UNDP za projekat, Njegosava Vujanović, očekuje da će ovaj sajam postati tradicija i da će svake godine okupljati više učesnika.

 

Milena Stanojević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније