Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

04. 04. 2018. 09:20 >> 09:16

TRANSPLANTACIJA

Za Duška prikupljeno 10.000€, nastavlja se akcija

Za pomoć novinaru Dušku Šiljku do sada je prikupljeno nešto više od 10.000 eura, a u planu je i otvaranje donatorske linije, kako bi našem kolegi bila omogućena transplantacija bubrega na inostranoj klinici, za šta je potrebno 60.000 eura.

 

Podsjećamo, Šiljku je potrebna pomoć za transpalntaciju bubrega na inostranoj klinici u iznosu od 60.000 eura. Naime, 2011. slučajno je konstatovano da Duškovi bubrezi rade sa 30 odsto kapaciteta.

Na listi se nalazi od 201,2 a budući da je potrebna velika suma novca, koju Duško kao novinar bez stalnog zaposlenja ne može da sam obezbijedi, njegovi prijatelji iz gimnazije pokrenuli su humanitarnu akciju.

Nakon što je upriličen fudbalski turnir u Maslinama, večeras je planirano druženje u lokalu "Per Amici", u sjevernoj tribini Gradskog stadiona, a sav prihod od ulaznica uplaćen je na Duškov žiro račun.

Duškova prijateljica iz gimnazije, Radmila Lainović, kazala je u Jutarnjem programu da je do sada prikupljeno 10.000 eura.

"Ipak smo zadovoljni. Tek smo počeli, a nećemo prestati. Medijska podrška će nam trebati i dalje", kazala je Lainović.

Ana Braletić Pupović, takođe Duškova prijateljica, kazala je da su se okupili sasvim slučajno i pokrenuli se kako bi pomogli drugu iz gimnazije.

"Večeras imamo humanitarno druženje u lokalu Per Amici u sjevernoj tribini Gradskog stadiona. Ovo nije prvo okupljanje za pomoć Dušku, ranije smo imali turnir u Maslinama, sav prihod od ulaznica je uplaćen na žiro račun. Nadam se da ćemo uspjeti da skupimo sredstva. Htjeli smo da otvorimo donatosku liniju, tu postoji veća adminsitracija i malo više vremena, što ne znači da linija neće biti otvorena", kazala je Braletić Pupović.

Podsjećamo, svi koji žele pomognu Dušku, to mogu učiniti uplatom na žiro račun 510 - 2611973213020 - 07 kod Crnogorske komercijalne banke (CKB).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније