Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

29. 03. 2018. 14:45   >>  14:47

OPERATIVNI ŠTAB

Minimalan rizik od poplava

Rizik od nastanka poplava sveden je na minimum, trenutna situacija je stabilna, a stanje na terenu se svakodnevno popravlja, ocijenjeno je na sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje.

Kako je saopštio rukovodilac Operativnog štaba Mirsad Mulić svi subjekti sistema zaštite i spašavanja na lokalnom i državnom nivou pravovremeno su preduzeli neophodne mjere zaštite i spašavanja, kako u preventivnoj, tako i u operativnoj fazi.

„Istaknuto je da su svi subjekti sistema zaštite i spašavanja adekvatno postupali u skladu sa nadležnostima, a posebno je apostrofirana činjenica da su se građani odnosili vrlo odgovorno prema svim upozorenjima i preporukama koje su dobijali od nadležnih lokalnih i državnih organa. To je doprinijelo da štete po materijalna i druga dobra budu u značajnoj mjeri umanjene“, poručio je Mulić.

Na sastanku je naročito istaknuta dobra saradnja sa kolegama iz Republike Albanije, u smislu pravovremenog obavještavanja o stanju na njihovim hidroakumulacijama, kao i o količinama voda koje su ispuštane.

„To je omogućilo kvalitetno praćenje situacije na terenu i donošenje adekvatnih odluka od strane opštinskih timova i operativnog štaba za zaštitu i spašavanje“, navodi Mulić.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje će, kako poručuje Mulić, i u narednom periodu nastaviti da prati situaciju na terenu i shodno tome preduzimati aktivnosti predviđene nacionalnim i opštinskim planovima zaštite i spašavanja od poplava.

„U tom pogledu, dogovoreno je da se sticanjem uslova na terenu, tj. kada dođe do povlačenja vode, započne sa sprovođenjem aktivnosti u okviru saniranja posljedica, a koje se najprije odnose na asanaciju terena, sprovođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u poplavljenim objektima, kao i utvrđivanje procjene šteta od strane nadležnih komisija“, saopštio je Mulić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније