Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

15. 03. 2018. 20:42 >> 23:16

MINISTARSTVO PRAVDE

Pomilovanje tražilo 187 osuđenika

Tokom 2017. Ministarstvu pravde podnijeto je 187 molbi za pomilovanje, od kojih je 153 predloga dostavljeno predsjedniku Crne Gore, navodi se u izveštaju o radu tog resora za prošlu godinu.

U izvještaju se navodi da je šest molbi odbačeno, a u dva predmeta obustavljen je postupak saglasno Zakonu o pomilovanju.

Podsjetimo predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prošle godine donio je samo jednu odluku o pomilovanju.

Zbog neosnovanog lišenja slobode, a u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, obrađena su 102 predmeta, po zahtjevu za naknadu štete.

“Zaključeno je 14 potpunih sporazuma o postojanju štete, vrsti i visini naknade zbog neosnovanog lišenja slobode. U skladu sa Zakonom o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti donijeto je 13 rješenja po zahtjevima za prekid izvršenja kazni zatvora”, navodi se u izvještaju.

U Direkciji za uslovnu slobodu i izvršenje kazne zatvora, u radu su bila 272 predmeta za izvršenje kazne rada u javnom interesu, što je više za 58 predmeta u odnosu na 2016. godinu.

Kako stoji u izvještaju lani je izvršeno 212 kazni rada u javnom interesu.

“U 34 predmeta kazne rada u javnom interesu dostavljen je izvještaj nadležnim sudovima u cilju zamjene kazne rada u javnom interesu u kaznu zatvora, iz razloga što su osuđena lica odbila potpisivanje ugovora, nijesu izvršavala obaveze u skladu sa zakonom ili su neopravdano odsustvovala sa posla”, navodi se u izvještaju o radu Ministarstvu pravde.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније