Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 01. 2018. 15:06 >> 14:33
1

LJUDSKA PRAVA

Crnogorci se često žale Strazburu

Crna Gora je među pet zemalja sa najvećim brojem predstavki po glavi stanovnika podnesenih protiv države za kršenje ljudskih prava i sloboda Evropskom sudu u Strazburu.

"Iz Crne Gore u 2017. godini Evropskom sudu upućeno je 138 predstavki što je 16 odsto manje u odnosu na 2016. kada je podneseno 165", saopšteno je iz kancelarije Savjeta Evrope.

Pored Crne Gore, države sa najvećim brojem predstavki, ne uključujući San Marino i Lihtejnštajn su Rumunija, Turska, Bosna i Hercegovina i Moldavija.

"Sud je 154 predstavke iz Crne Gore u 2017. proglasio neprihvatljivim, 13 je dostavljeno Vladi i o njima se čekaju informacije a donešeno je 16 presuda. To je četiri puta više u odnosu na 2016. godinu", navodi se u saopštenju.

Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu u 2017. podneseno je 63.350 predstavki što čini povećanje od 19 odsto u odnosu na 2016. godinu.  Do povećanja je, kako se navodi, došlo u najvećoj mjeri zbog rasta broja predstavki koje su se odnosile na Tursku.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније