Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

12. 01. 2018. 15:01 >> 14:29

BOGDANOVIĆ SAOPŠTIO

Nastaviti uspješnu saradnju sa UCG

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović pozvao je sve jedinice Univerziteta Crne Gore da dostave svoje prijedloge i inicijative radi njihove zajedničke realizacije.

Bogdanović i rektor Univerziteta Crne Gore, Danilo Nikolić razgovarali su danas na Univerzitetu o projektima koje dvije institucije zajedno realizuju i nastavku saradnje u ovoj godini.

Bogdanović je istakao da je ostvarena dobra saradnja sa univerzitetskim jedinicama, koje su bile uključene u realizaciju značajnih projekata Ministarstva.

Posebno je naglasio važnost i značaj angažovanja Arhitektonskog fakulteta Crne Gore na izradi Procjene uticaja na baštinu Prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora, dokumenta koji ima kapitalni značaj za očuvanje ovog UNESCO lokaliteta.

“Ministarstvo kulture je bilo partner i na realizaciji naučnih projekata fakulteta Univerziteta Crne Gore, pa pozivam sve jedinice Univerziteta da i u ovoj godini dostave svoje prijedloge i inicijative koje možemo zajedno realizovati”, kazao je Bogdanović.

Nikolić je naveo kako je potpisani Memorandum o saradnji u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, kulturne baštine i medija između Ministarstva kulture i Univerziteta Crne Gore, za period 2016 – 2020. godina odlična osnova za povezivanje ova dva izuzetno vazna resora, kao i da se ovaj dokumet zajedno može dodatno dopuniti i inovirati.

Saopšteno je da je ove godine izvjesna investicija Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori (TIKA) u Univerzitetski kompleks – Akademija umjetnosti na Cetinju, kao i da je Kapitalnim budžetom opredijeljeno gotovo pola miliona EUR za ovu namjenu.

Razgovarano je i o potencijalnoj lokaciji za izgradnju zgrade Muzeja savremene umjetnosti.

"Razmotreno je nekoliko lokacija koje se nalaze u vlasništvu Univerziteta i dogovoreno formiranje mješovite komisije koja će u narednih 30 dana utvrditi konačnu lokaciju, kako bi se shodno projektnom zadatku otpočelo sa izradom projektne dokumentacije", kaže se u saopštenju Ministarstva kulture.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније