Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

20. 12. 2017. 08:40 >> 08:08

PODACI INSTITUTA

Simptome nalik gripu ima 31 građanin

Uvidom u elektronsku bazu podataka u Crnoj Gori je od 11. do 17. decembra prijavljena 31 osoba sa simptomima nalik gripu (IJ1I), što predstavlja incidenciju od 5 /100.000 stanovnika.

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da je u Crnoj Gori laboratorijskim putem 13.12.2017. godine potvrđen prvi slučaj infekcije virusom gripa u ovoj sezoni.

U pitanju je sezonski virus gripa tip B koji je u cirkulaciji u većem broju zemalja u okruženju.

Prema podacima Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC), aktivnost grnpa širom evropskog regiona u 49. sedmici (od 4.12. do 10.12.2017.) očekivano je niskog intenziteta za ovo doba godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније