Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

18. 12. 2017. 08:15 >> 07:55
1

POSNA SLAVA

Skuplja riba uoči Nikoljdana

Pravoslavni vjernici sjutra slave Svetog Nikolu koji je za većinu posna slava. Na bogatoj trpezi uglavnom dominiraju riba i morski plodovi, posna peciva i kolači, pa je, kao i svake godine uoči Nikoljdana, cijena ribe i morskih plodova porasla.

Zbog slabije prodaje juče su na Zelenoj pijaci "Gintaš" cijene bile za euro niže nego prethodnih dana, a kupaca na sektoru za ribu nije falilo.

Za slavsku trpezu najtraženiji je šaran svjež ili sušen, a dobro prolazi i ostala riječna i jezerska riba, dok interesovanje za morsku ribu juče nije bilo veliko.

Ponuda na sektoru sa ribom je dobra, a cijene, žale se kupci, i ove godine su visoke. Uprkos tome, na pijaci su zabilježene velike gužve.

Da su cijene visoke, svjesni su i prodavci. Riba, pišu Dnevne novine, dobro prolazi, a prema riječima prodavaca vijenac suve ukljeve je šest eura, suvi kinez četiri komada 10 eura, krap freški od tri pa do sedam-osam eura.

Cijena pastrmke je standardna - 4,50 eura i nije se mijenjala, a prodavci kažu da dobro prolazi, jer imaju stalne mušterije.

Za razliku od riječne i jezerske, morska riba je juče slabije prolazila. Tako se za kilogram brancina treba izdvojiti 7,5 eura, lignje i hobotnice su osam eura, ali ih slabo ko kupuje.

Jegulje su se juče mogle kupiti po cijeni od 10, 15 i 18 eura zavisno od veličine, debljine, te da li su žive. Kilogram svježeg šarana kretao se od tri do osam eura zavisno od veličine, kinez je euro, veza suve ukljeve pet šest eura, suvi šaran od 10 do 20 eura, suvi kinez 2,5 eura komad, dok je u marinadi od 10 do 15 eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније