Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 11. 2017. 14:56 >> 14:27

PRIČA MLADOG PODGORIČANINA

Selo ne treba zaboraviti

Selo ne treba zaboraviti i kada se živi u gradu, a primjer kako se vraća selu i baštini je mladi Podgoričanin Miladin Garić, koji sa svojom porodicom obrađuje imanje u Brskutima udaljenim blizu pedeset kilometara.

"Volim svoje selo. Cijelo ljeto sam bio u selu i svaku subotu i nedjelju, kada sam slobodan, idem u Brskute sa roditeljima jer je to mjesto u kome se zaista lijepo osjećam", rekao je Garić.

Od voća sa svog imanja Garići prave džem i prodaju ga na podgoričkoj pijaci. Zaradi se, a ostane i za školski džeparac, priča petnaestogodišnji Miladin.

"Proizvodnja dobro dođe za kućni budžet i za džeparac da ne tražim od roditelja", kaže mladi poljoprivrednik.

Miladin je ove jeseni pomagao ocu Radošu da usadi više od stotinu kilograma bijelog luka. Proizvodi se krompir i ostalo povrće, u voćnjaku su jabuke, šljive i kruške, a od skoro, stariji brat kome je sedamnaest godina, nabavio je desetak košnica.

"Cijelo ljeto je bilo posla. U junu se kosilo petnaest dana, a jul i avgust se radilo na zemlji i u voćnjaku", priča mladi Garić.

Miladin je vrlodobar učenik prvog razreda Srednje ekonomske škole u Podgorici. Kaže, sve više ga privlači biznis.

"Zanima me biznis-ekonomija i hoću da proširim znanje iz te oblasti", ističe Miladin.

Mladi Miladin Garić obećava da će sve češće ići u Brskute i da će povećati proizvodnju i što se tiče povrća i broja košnica.

Gojko Jovanović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније