Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

17. 11. 2017. 18:59 >> 18:28

ŠEHOVIĆ U ANKARI

Turska će povećati broj stipendija

Povećaće se broj stipendija Vlade Republike Turske za crnogorske studente, dok će Ministarstvo prosvjete utvrđivati oblasti za koje će se stipendije dodjeljivati, u skladu sa potrebama obrazovnog sistema i tržišta rada, saopštilo je Ministarstvo.

"To je zaključeno na današnjem sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića sa ministrom nacionalnog obrazovanja Turske Ismetom Jilmazom u Ankari. Sastanak je održan u okviru dvodnevne posjete delegacije Vlade Crne Gore Republici Turskoj, sa ciljem održavanja 4. crnogorsko-turske Mješovite komisije za ekonomsku saradnju", naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Na sastanku dva ministra, kako se navodi, izraženo je zadovoljstvo trenutnom saradnjom u oblasti obrazovanja, uz želju da se ista intenzivira.

"Dogovoreno je i da resori razmijene iskustva u oblasti dualnog obrazovanja, a otvorena je i mogućnost da naši učenici iz pojedinih oblasti obave praksu kod poslodavaca u Turskoj. Naime, Crna Gora je ove godine, nakon gotovo decenije, ponovo uspostavila sistem učenja i prakse kod renomiranih crnogorskih poslodavaca, dok ovaj vid obrazovanja Turska već duži period realizuje", piše u saopštenju.

Takođe je najavljeno da će se u narednom periodu intenzivirati rad u oblasti međusobnog priznavanja obrazovnih isprava, a dogovorene su i aktivnosti na razmjeni ne samo studenata već i zaposlenih u obrazovanju, kao i pripremi zajedničkih projekata.

"Kako će narednih dana stupiti na snagu i Memorandum između Republike Turske i Crne Gore o saradnji u oblasti obrazovanja, čiju realizaciju će pratiti mješovita komisija koja će ubrzo biti formirana, sastanak je zaključen saglasnošu da postoje svi preduslovi za dodatno jačanje partnerstva dvije zemlje u ovoj oblasti", kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније