Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine; Objavio: I. P. ]

15. 11. 2017. 08:14 >> 07:43
1

USTAVNI SUD

O tužbi Vojvodić na narednoj sjednici

Vijeće Ustavnog suda će na narednoj sjednici odlučivati o tužbi bivše rektorke Radmile Vojvodić, koju je ona ranije podnijela u ime Univerziteta zbog navodne povrede autonomije te ustanove od Vlade.

Iako su mediji ranije prenijeli da je tročlano Vijeće o tužbi Vojvodić trebalo juče da raspravlja, Dnevnim novinama su iz Ustavnog suda saopštili da taj predmet uopšte nije bio na jučerašnjem dnevnom redu.

Kako su kazali, s obzirom da je tužbu bivše rektorke, pošto je ona smijenjena, povukao v.d. rektora Danilo Nikolić, ostalo je da se Vijeće po ovom pitanju izjasni na nekoj od narednih sjednica.

“Izjašnjavanje Vijeća Ustavnog suda nije odloženo, već se o tom pitanju uopšte nije odlučivalo. O tom predmetu će se odlučivati kad bude pripremljena sjednica. Sud će se o tome izjasniti na narednoj sjednici Vijeća. Mi imamo ustavnu žalbu koja je podnijeta od Univerziteta, odnosno bivše rektorke Vojvodić, a u međuvremenu je Univerzitet Crne Gore obavijestio Ustavni sud da podnosilac odustaje od ustavne žalbe, tako da o tome Ustavni sud još nije donio odluku”, pojasnili su iz Ustavnog suda.

Kako objašnjavaju, postupak pred Ustavnim sudom ide po principu da se o ustavnim žalbama može odlučivati u Vijeću od troje sudija, ukoliko ima jednoglasne odluke.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније