Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 07. 2013. 16:10 >> 16:19

MEMORANDUM SA MONSTATOM

Ivanović: Bez podataka nema pregovora

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović i direktor Zavoda za stastistiku Crne Gore Gordana Radojević, potpisali su Memorandum o saradnji kojim se uređuje saradnja u oblasti statistike u sektoru poljoprivrede i međusobna razmjena podataka i rezultata istraživanja.

Ivanović je kazao sa su potrebne detaljne i sveobuhvatnijih analiza u oblasti poljoprivrede.

"Dodatna istraživanja, detaljnije analiza i brojniji statistički podaci neophodni su za kvalitenije donošenje odluka i vođenje dinamične agrarne politike“, kazao je Ivanović.

On kaže da bez pouzdanih podataka nije moguće sprovesti kvalitetnu pripremu za početak pregovora u oblasti poljoprivrede.

„Zato je potpisani memorandum o saradnji veoma značajan za Ministarstvo poljoprivrede. Očekujem da ćemo sprovesti više istraživanja u oblasti poljoprivrede i dobiti više međunarodno uporedivih podataka, kako bismo mogli bolje pratiti trendove u poljoprivrednoj proizvodnji”, poručio je Ivanović.

Direktor MONSTAT-a Gordana Radojević istakla je da je Memorandum o saradnji važan korak u unapređenju zvanične statistike u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, a posebno sa askepta obezbjeđivanja pouzdanih i tačnih podatka za kreiranje mjera poljoprivredene politike i politike pregovora sa EU u ovoj oblasti.

„MONSTAT je uspješno realizovao poljoprivredni popis i sproveo nekoliko istraživanja u oblasti poljoprivrede. Potpisanim memorandumom preciznije smo uredili međusobne obaveze i potrebe za budućim istraživanjima”, poručila je Radojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније