Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

26. 10. 2017. 12:35 >> 12:09

PURIŠIĆ SAOPŠTIO

U domu manje djece, hranitelja sve više

U Dječjem domu "Mladost" u Bijeloj smješteno je 91 dijete, dok je u hraniteljskim porodicama njih 362 djece, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i dodao da su to podaci sa kraja 2016. Ministar je saopštio i da u Domu u Bijeloj nema djece mlađe od tri godine.

Purišić je u Skupštini, odgovarajući na pitanje poslanice DPS Branke Tanasijević, kazao da je zakonima definisano hraniteljstvo kao prioritetni oblik alternativne zaštite djece bez reditelja.

Ministar je saopštio da se mnogo radilo na promociji hraniteljstva, što je rezultiralo povećanjem broja djece u hraniteljskim porodicama za 16 odsto od 2010. do 2016.

„Krajem 2010. bilo je 313 djece u hraniteljskim porodicama, a krajem 2016. - 362 djece, i to 331 u srodničkim i 31 u nesrodničkim porodicama. Najviše se povećao broj u nesrodničkom hraniteljstvu između 2010. i 2016, taj broj se povećao za 244 odsto od 9 na 31“, kazao je Purišić.

Naveo je i da u Dječjem domu Mladost u Bijeloj 2010. bilo je 156 djece, a krajem 2016. 91 dijete, što predstavlja smanjenje za 42 odsto.

Prioritet je bio izmiještanje djece do tri godine iz doma do kraja 2017. „Više nemamo djece mlađe od tri godine u ustanovi“, kazao je Purišić i dodao da je kampanja koja se vodi od 2013. dala rezultate.

"Radićemo i dalje na promociji hraniteljstva“, poručio je Purišić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније