Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

24. 10. 2017. 22:31 >> 22:00

AMERIČKA AMBASADA

Kurs engleskog za rožajske srednjoškolce

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Margaret En Uehara, sa predstavnicima Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, označiće u četvrtak početak primjene Access Microscholarship programa učenja engleskog jezika u Rožajama.

Dvadeset jedan učenik prvog i drugog razreda srednjih škola iz Rožaja odabran je da učestvuje u programu. Tokom naredne dvije godine, oni će imati priliku da unaprijede znanje engleskog i upoznaju se sa vrijednostima američke kulture i demokratije.

„Učesnici programa će takođe steći vještine koje će im pomoći da konkurišu i, eventualno, učestvuju u američkim programima obrazovne razmjene. Cilj programa jeste osnaživanje mladih i podsticanje raznolikosti i kulturne razmjene“, poručuju iz Američke ambasade.

Nakon Nikšića i Podgorice, ovo je treći program ove vrste koji Ambasada SAD pokreće u Crnoj Gori.

Access Microscholarship Program je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike koji finansira Stejt dipartment, a u Crnoj Gori sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

Stejt dipartment podržava Access Microscholarship program u više od 85 zemalja sa preko 100.000 učesnika programa širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније