Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

16. 10. 2017. 14:22 >> 18:46
2

SENAT UCG

Pokrenuta procedura za opoziv Pešića

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) na današnjoj sjednici donio odluki o pokretanju postupka za opoziv Vladimira Pešića u Upravnom odboru, po inicijativi Instituta za biologiju mora. Formirana je Komisija za ispitivanje uslova za opoziv.

 

Pešić je ocijenio da su posljednja dešavanja na UCG dio šire kampanje disciplinovanje institucija u Crnoj Gori.

On je kazao da njegov, "ekspresni opoziv" iz Upravnog odbora, odluka istog Senata koji je do skoro jednoglasno podržavao rektorku i njen timu.

"A danas sprovodi čistke i zbog verbalnog delikta smjenjuje ljude koji su je javno podržali. To najbolje govori o samoj odluci i ljudima koji su je donijeli", naveo je Pešić u izjavi dostavljenoj agenciji Mina.

On je kazao da "kampanja straha" na Univerzitetu zbog koje više ničija pozicija više nije sigurna i gdje ljudi zvog javno izrečene riječi bivaju progonjeni inkvizitorskim metodama - nije put za izgradnju institucije.

Pešić je rekao da te radnje imaju samo kratkročne benefite za naručioce i izvršioce, ali istovremeno čine dugoročnu štetu crnogorskom društvu.

"Konačno, ono što se ovih mjeseci dogadja Univerzitetu Crne Gore dio je šire kampanje disciplinovanja institucija u Crnoj Gori, što je neprimjeren i retrogradan fenomen suprotan evropeizaciji društva, za koji se deklarativno zalaže ova Vlada", poručio je Pešić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније