Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

05. 09. 2017. 19:21 >> 21:54
18

MARKOVIĆ O VMŠ

Interes države - ostati na sjeveru

Premijer Duško Marković kazao je danas u Mojkovcu, govoreći o Visokoj medicinskoj školi u Beranama, da je državni interes da se ne odlazi sa sjevera i da je sada na Medicinskom fakultetu kako će da organizuje nastavu u toj ustanovi.

Vlada je obećala studentima Visoke medicinske škole u Beranama, gdje je i sjedište ove obrazovne ustanove, a koji budu dolazili na praksu u Podgorici, da će im platili sve troškove.

"Vlada je donijela odluku da sjedište Visoke medicinske škole bude u Beranama, UO Univerziteta je to potvrdio, sada je stvar Medicinskog fakulteta kako će da organizuje nastavu, Vlada se neće baviti tim. Iz budžeta, preko Minstarstva prosvjete obezbijedićemo da studenti imaju svaku vrstu naknade, ako im bude potreban prevoz, smještaj, tu nema nikakve dileme. Drugi ne razumiju šta je državni interes, mi želimo da se sjevera ne odlazi", kazao je Marković odgovarajući na pitanja novinara na kraju posjete Mojkovcu.

A u tome što je on danas u Mojkovcu, a potpredsjednik Vlade Milutin Simović na Cetinju, gradovima gdje bi trebalo da budu naredni lokalni izbori, premijer ne vidi ništa čudno.

"A gdje bi trebali da budemo po vašem mišljenu?! Gdje bi trebali da budu predsjednik, potpredsjednik Vlade i resorni ministri-tamo gdje se odvija život i tamo gdje treba pokretati investicije i tražiti priliku za nova radna mjesta. To je posao Vlade. Nije posao Vlade biti u kabinetu. Meni je možda ljepše da danas držim sastanke i da nisam već nekoliko sati ovdje. Ovdje smo da uradimo nešto i da se dogovorimo šta treba raditi da bi se unaprijedio život. Druga stvar, nije mi poznato da su izbori raspisani. Izbore raspisuje predsjednik republike", zaključio je Marković.

 

Marković u Mojkovcu: Snažno u razvoj sjevera CG

Premijer Duško Marković kazao je danas u Mojkovcu da bi cilj lokalne samouprave trebalo da bude da, zajedno s Vladom, pokrenu aktivnosti na daljem razvoju Sjevernog regiona i na taj način do daljeg razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i bolje ponude za kvalitetniji život.

"Samo snažna kampanja i zajednički rad Vlade i lokalnih samouprava zajedno sa Vladom može tu našu namjeru učiniti realnom. Samo opredjeljenje nije dovoljno", rekao je Marković, u razgovoru sa rukovodstvom Opštine Mojkovac, na čelu sa predsjednikom Dejanom Medojevićem.

Marković je rekao da bi u tom kontekstu jedan od prioriteta trebalo da bude "da iduće godine u Mojkovcu bude otvorena Biznis zona za koju je studija lokacije već završena".

"Insistiram da ovo bude projekat koji treba da ima prioritet", rekao je predsjednik Vlade.

Marković je ponovio da će Vlada biti okrenuta Sjevernom regionu i da bi to trebalo imati u vidu prilikom koncipiranja budžeta za narednu godinu.

Govoreći o turističkim resursima predsjednik Marković je posebno istakao da bi prioritet trebalo da bude zaštita rijeke Tare i ukazao u tom kontekstu na potrebu dovršetka sanacije deponje u Podbišću.

 

Prilog Nataše Mitrović, TVCG

Kao jedan od prioriteta premijer je istakao potrebu gradnje kvalitetnog hotela u Mojkovcu.

"Na tome treba zajedno i brzo da radimo", rekao je predsjednik Vlade.

Medojević je, sa druge strane, informisao premijera o razvojnim i drugim projektima čija je realizacija okončana ili je u toku, pri čemu je posebno uspjeh Opštine u gradnji puteva.

"Više od stotinu kolometara regionalnih i lokalnih puteva rekonstruiše se, izgrađeno je ili se gradi", rekao je Medojević.

On je najavio da bi naredne godine kapitalnim budžetom trebalo da budu predviđeni projekti razdvajanja atmosferske i fekalne kanalizacije u gradu i revitalizacije pojedinih izvorišta.

Marković je danas položio kamen-temeljac za izgradnju zgrade za socijalno ugrožene porodice.

Marković je, kako javlja dopisnik Radija Crne Gore, obišao sa saradnicima vojnu fabriku "Tara", a potom je bio na gradilištu puta Vragodo- Vrioca-Žarski katun na planini Bjelasici, koji je prvi korak u ralizacije projekta otvaranja planine Bjelasice i budućeg mojkovačkog ski centra, za koji je Direkcija javnih radova Crne Gore obezbijedila oko 1,2 miliona eura. Cjelokupni projekat koštaće još dodatnih 2,5 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније