Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B [ Radio Jadran ]

14. 08. 2017. 17:48 >> 17:26

NASELJE PETROVIĆI

Luštica: Požari prijete kućama

Dugo očekivana kiša koja je padala tokom vikenda, ipak, nije uspjela do kraja da ugasi požare na Luštici, pa su danas ponovo aktivna dva manja, kod naselja Petrovići.

Radio Jadran javlja da se vatra primakla na 50m kućama, što je potvrdio i v.d. načelnik Službe zaštite i spasavanja u Herceg Novom, Zlatko Ćirović.

"U Babuncima nema nigdje ni dima niti požara, međutim u selu Petrovići ponovo gori na dva mjesta, ista mjesta kao i ranije. Imamo tamo četiri "pruge", a na prvim dvijema, kod Krašića, požar se stalno vraća. Međutim, ekipa nam je konstantno na terenu i požar jeste na 50 metara od kuća, ali gasimo i nastojaćemo da ga zadržimo što dalje od kuća", kaže Ćirović.

"Kiša jeste padala, ali velika je površina pod lišćem, skoro 20cm, i mi smo bukvalno razgrtali lišće da bi natapali teren", nastavlja Ćorović.

Kad je riječ o Orjenu situacija je i dalje nepromijenjena, dim tinja kao i ranijih dana, ali je za sada pod kontrolom planinara – vatrogasaca, kao i pripadnika Vatrogasne jedinice.

Tivatski vatrogasci danas su bili angažovani na gašenju predjela oko Topliša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније