Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

29. 07. 2017. 23:21 >> 22:51

VEĆE UKLJUČIVANJE INSTITUCIJA

Nastavak borbe protiv trgovine ljudima

Crna Gora će nastaviti sa unapređivanjem multidisciplinarnog pristupa u borbi protiv trgovine ljudima kroz veće uključivanje svih institucija i organizacija koje na lokalnom nivou mogu da doprinesu punoj realizaciji nacionalne politike u toj oblasti.

To je saopšteno iz Nacionalne kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima povodom 30. jula, dana koji je Rezolucijom Generalne skupštne Ujedinjenih nacija ustanovljen kao Svjetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Iz Kancelarije su ukazali da je trgovina ljudima zabrinjavajuća i zastrašujuća pojava koja na žrtve i društvo ostavlja nesagledive posljedice.

Ta pojava, kako dodaju, danas u svijetu poprima različite oblike koji su često skriveni od očiju javnosti.

„U pitanju je teška povreda osnovnih sloboda i osnovnih ljudskih prava, čije su najveće žrtve žene i djeca koje su uglavnom seksualno eksploatisani ili su žrtve prisilnog rada“, pojasnili su iz Kancelarije.

Kako navode, Crna Gora se jasno opredijelila kada je u pitanju taj globalni problem i svojim ne samo strateškim dokumentima, već i jasno definisanim i konkretnim aktivnostima, dokazala da je pouzdan partner svim pozitivnim snagama na domaćem i međunarodnom nivou, a sve u cilju sprječavanja da ljudsko biće bude predmet jednog od najgorih oblika zločina, kakav je trgovina ljudima.

„“Stoga ćemo i u narednom periodu nastaviti sa unapređivanjem multidisciplinarnog pristupa u borbi protiv trgovine ljudima kroz veće uključivanje svih institucija i organizacija koje na lokalnom nivou mogu da doprinesu punoj realizaciji nacionalne politike borbe protiv trgovine ljudima“, poručili su iz Kancelarije.

Oni su podsjetili na SOS liniju za žrtve trgovine ljudima čiji je broj 11 666, a putem kojeg svi zainteresovani građani, putnici i turisti 24 sata dnevno besplatno, pozivom sa svih mreža u Crnoj Gori, mogu dobiti sve potrebne informacije u vezi za problemom trgovine ljudima i službama za pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније