Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

26. 06. 2017. 13:01 >> 12:39

OPŠTINA KOTOR

Budžet za javne, a ne privatne potrebe

Budžetska sredstva Opštine Kotor služiće isključivo za podmirenje javnih, a ne privatnih potreba, ocijenjeno je iz te lokalne samouprave.

 

"Da pošten i savjesan pristup trošenju budžetskog novca ima upečatljive rezultate pokazuje to da su ove godine u odnosu na isti period prošle godine tri puta manji troškovi za službena putovanja i pet puta manji troškovi reprezentacije. Štedljivost i domaćinsko upravljanje budžetskim novcem i javnim resursima nijesu samo političko obećanje, već moralna obaveza i jedan od glavnih ekonomskih zadataka nove opštinske vlasti", saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Kotor.

Navode da su bahatost i rasipništvo lokalnih javnih funkcionera i njihova okrenutost isključivo ličnom interesu "otišli u prošlost Kotora, nakon odlaska prethodne vlasti u opoziciju".

"Slijeđenje samo svog interesa i to o trošku svih Kotoranki i Kotorana okončana je zauvijek. Previše je bužet Opštine Kotor bio plijen prethodne bahate funkcionerske elite. Zato što smo smanjili trošak za službena putovanja i zato što smo smanjili izdatke za reprezentaciju, ali i zbog brojnih drugih mjera budžetske štednje imamo sve više uslova da adekvatno podmirujemo socijalne i druge javne potrebe u Kotoru", navode iz kotorske lokalne samouprave.

Smatraju da odricanja od potrošnje budžetskih sredstava, kad je u pitanju nova opštinska vlast, "imaju ne samo veliki ekonomski značaj, nego imaju prevashodno veliki značaj za izgradnju povjerenja u opštinske institucije koje moraju biti i biće servis svih građana Kotora".

"Samo onoj vlasti koja se ne bahati u arčenju budžetskog novca, već odricanjem brine za opšti interes neće iščiliti politički ni drugi ideali sa kojima se susrela sa građanima na prethodnim izborima. Svi institucionalni mehanizmi koji su na raspolaganju novoj opštinskoj vlasti biće u potpunosti u funkciji fiskalne konsolidacije i uspostavljanja ukupne fiskalne discipline u Kotoru", saopšteno je iz kotorske opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније