Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

18. 05. 2017. 20:43 >> 20:17

PAŽIN - DANIJELS

Ojačan pravni sistem

Podrška Evropske unije (EU) doprinijeće jačanju vladavine prava i prevazilaženju zajednički prepoznatih izazova, ocijenio je potpredsjednik Vlade, Zoran Pažin.

On je danas razgovarao sa generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju, Kristijanom Danijelsonom.

Danijelson je saopštio da je Crna Gora do sada mnogo uradila i pohvalio napore koji su učinjeni u usmjeravanju države ka daljem razvoju.

On je, kako je saopšteno iz Pažinovog kabineta, rekao da je Crna Gora u najvećoj mjeri normativno i institucionalno ojačala pravni sistem.

“Tim povodom izrazio je očekivanje da će se nastaviti sa ostvarivanjem konkretnih rezultata i u daljoj borbi protiv korupcije i različitih oblika organizovanog kriminala", kaže se u saopštenju.

Danijelsnoj je dodao da ostaje opredijeljen da Generalni direktorat, kojim rukovodi, nastavi da bude otvoren partner Crnoj Gori u ostvarivanju zacrtanih ciljeva i podrška u procesu evropske integracije.

"Zahvaljujući sagovorniku za dosadašnju podršku i partnerski odnos u pristupanju Crne Gore EU, Pažin je saopštio uvjerenje da će podrška EU doprinijeti daljem jačanju vladavine prava i prevazilaženju zajednički prepoznatih izazova", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Pažin izrazio punu političku posvećenost Vlade da nastavi sa stvaranjem uslova i podrške resornim institucijuma u daljima aktivnostima na jačanju vladavine prava u Crnoj Gori.

"Sagovornici su razmijenili i konkretne informacije o planiranim aktivnostima koje će doprinijeti ispunjavanju prelaznih mjerila i ulasku Crne Gore u drugu, završnu fazu pregovaračkog procesa", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније