Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

15. 03. 2017. 15:03 >> 14:37

MINISTARSTVO PROSVJETE

Potpisan Sporazum o saradnji sa CANU-om

Sporazum o saradnji Ministarstva prosvjete i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU), koji je potpisan danas, doprinijeće intezivnijoj komunikaciji dvije institucije i unapređenju kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori.

Ministar prosvjete, Damir Šehović, naveo je da je potpisivanjem Sporazuma stvorena osnova za intezivniju komunikaciju dvije institucije u narednom periodu.

„Na ovaj način okrećemo novi list kada je riječ o saradnji Ministarstva i Akademije i računam da će to značiti pravljenje iskoraka kada je riječ o unapređenju kvaliteta obrazovanja u Crnoj Gori“, saopštio je Šehović nakon potpisivanja Sporazuma.

Prema njegovim riječima, potpisivanjem Sporazuma stvorena je pretpostavka za konstultacije dvije institucije oko izrade strateških dokumenata i drugih zakonskih akata u vezi sa obrazovanjem.

Šehović je dodao da je stvorena pretpostavka i za afirmirisanje mladih naučnika, kao i za zajedničko organizovanje naučnih i drugih konferencija i apliciranje kod međunarodnih fondova.

On je objasnio da su za implementaciju Sporazuma predvidjeli Koordinaciono tijelo koje se sastoji od po dva predstavnika Minsitarstva i CANU-a, koje će pratiti sve njihove aktivnosti.

„Kako privodimo kraju izradu Nacrta izmjena zakona o visokom obrazovanju, vjerujem da će to biti dobar povod za počinjanje saradnje na bazi ovog Sporazuma i vjerujem da to može predstavljati dobru osnovu za prvu konferenciju ili okrugli sto koji tim povodom možemo organizovati“, rekao je Šehović.

Predsjednik CANU-a, Dragan Vukčević, naveo je da je osnovni cilj ovakvih sporazuma jačanje institucionalne saradnje u oblasti kulture, nauke i umjetnosti i planiranje dolazećih elita.

„Dok god budem na ovoj dužnosti, zajedno sa mojim saradnicima, smatraću da je moja i njihova obaveza da otvorimo vrata onima koji su sposobniji od nas da preuzimaju institucije“, saopštio je Vukčević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније