Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

22. 09. 2016. 23:21 >> 23:01
1

UBISTVO U ZIKS-U

Rakočević: Očigledan organizovani pristup

Zatvorenik Dalibor Đurić ubijen je u dijelu ZIKS-a koji nije zatvoreni, već se radi o poluotvorenom odjeljenju, kazao je, za Dnevnik TVG, kriminolog, profesor Velimir Rakočević. Tu, kako je kazao, borave lica koja su poluslobodnjaci i u tom dijelu zatvora, sa jedne strane je moguć pristup i on je prilično ranjiv u odnosu na ugrožavanja od drugih lica i tu bezbjednost samih osuđenika može biti ugrožena izvana. Sada je, kako je kazao Rakočević, najvažnije da se efikasnom akcijom otkrije počinilac. Očigledno je da se radilo o organizovanom pristupu, imajući u vidu način izvršenja.

Efikasno otkrivanje bio bi najbolji metod odvraćanja eventualnih izvršilaca tog krivičnog djela, kazao je Rakočević. 

Član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Stanišić kazao je, za TVCG, da večerašnji događaj treba da zabrine sve nadležne državne organe i da je to dokaz da sve organizovane kriminalne grupe ne biraju ni mjesto ni vrijeme kako i na koji način da se obračunaju.

"Mislim da nadležni organi u državi Crnoj Gori treba da preduzmu sve mjere kako bi se organizatorima i vinovnicima ovakvih događaja, stalo na kraj", kazao je Stanišić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније