Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 05. 2013. 14:53 >> 15:43
8

TROVANJE HRANOM?

VIDEO: Iz „Škole prirode“ ranije kući

Učenici Osnovne škole "Radojica Perović", vratili su se dan ranije iz Budve u Podgoricu, jer je jutros još 10 đaka imao stomačne tegobe, saopštila je za Portal RTCG direktorica škole Mirjana Bošković.

„Kako su se jutros kod manjeg broja učenika ponovo javili simptomi povraćanja odlučili smo da djecu vratimo danas iz hotela "Park" iz Budve,umjesto sjutra ujutro, kako je bilo planirano“, kazala je Bošković.

Jedanaest učenika podgoričke Osnovne škole "Radojica Perović" prekjuče ujutro završilo je u stacionaru Hitne pomoći u Budvi zbog trovanja.

Đaci te škole su se žalili na stomačne tegobe, mučninu i malaksalost. Roditelji djece, koja su u okviru "Škole u prirodi" od četvrtka bili gosti hotela "Park" u Budvi, tvrde da je trovanje posljedica neispravne hrane.

Iz Instituta za javno je saopšten da je 80 osoba u hotelu „Park“ u Budvi, izjavilo da je imalo stomačne tegobe.

“Klinička slika  oboljele djece  bila je blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena   mučninom,  povraćanjem i grčevima u stomaku. Jedan  broj djece imao je tečne stolice. Kod najvećeg broja oboljelih tegobe su trajale od pola do jednog dana”, saopšteno je iz Instituta za javno zdrvalje. 

Izvršeno je uzorkovanje zatečene hrane, uzeti su brisevi ruku i radnih površina za mikrobiološku analizu, kao i uzorkovanje vode.

„Epidemiološko istraživanje, analiza dobijenih rezultata i mikrobiološka obrada je u toku. Nakon što se završi epidemiološko istraživanje  i dobiju rezultati laboratorijskih analiza Institut će dati saopštenje za javnost”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U hotelu "Park" u Budvi u okviru škole u prirode, boravilo je 250 đaka iz Osnovne škole "Radojica Perović".

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније