Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 05. 2013. 10:16 >> 10:17
1

ŽABLJAK

Počinje gradnja Sportskog centra

Nakon prečistača opadnih voda, objekta vrijednog 950 hiljada eura čija je gradnja u toku, narednih dana na Žabljaku će početi gradnja prve faze Sportskog centra Durmitor. Objekat je vrijedan 2 850 000 eura, od kojih 51 odsto finansira Centar za međunarodnu saradnju Vlade Slovenije, a preostali dio Vlada Crne Gore i Opština Žabljak.

"Sve pripreme za gradnju sportske dvorane su završene i radovi će početi naredne sedmice", kazao je potpresjednik Opštine Vasilije Jakšić.

Na površini od 2 640 kvadrata, dvorana će imati terene za rukomet, košarku, odbojku, kuglanu, tribine sa 456 mjesta, prilazni put i parking.

"Sportski centar stvoriće uslove za razvoj malih sportova na Žabljaku, obezbijediće uslove za pripreme sportista i omogućiti jedan ukupni brži razvoj turizma na Žabljaku", ocijenio je Jakšić.

Za izvođača radova odabran je "Novi Volvoks" iz Podgorice, a prve sportiste dvorana će, kako je planirano, primiti 1.januara 2014.

Druga faza sportskog centra predviđa gradnju klizališta površine blizu dvije hiljade kvadrata, koja će se, kako očekuju u Lokalnoj upravi, realizovati naredne godine.

 

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније