Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2013. 08:30 >> 08:36

ODGOVOR

Fišer: Zavalu neka riješe Crnogorci

Njemački ambasador Pius Fišer poručio je okrivljenima u slučaju Zavala da taj predmet treba da bude riješen u crnogorskim sudovima i da nema potrebe da o tome odlučuju eksperti iz Njemačke.

Okrivljeni u predmetu Zavala su predali juče pismo Ambasadi Njemačke u kojem su zatražili da ih Fišer primi kako bi mu dostavili dokaze koji navodno potvrđuju da nijesu krivi, te planiraju da traže od njega da pošalje iz Njemačke ekspertsku grupu koja bi procjenila da li je nalaz koji je uradio sudski vještak tačan ili ne. 

Dragan Marović, jedan od okrivljenih u slučaju Zavala, nakon što je predao pismo, izjavio je da je nalaz koji je radio naš sudski vještak netačan i nestručan.

Fišer, međutim poručuje da nema potrebe da njemački stručnjaci odlučuju o slučaju Zavala.

"Slučaj Zavala treba da bude riješen u crnogorskim sudovima. Sve što očekujemo je profesionalno, fer i transparentno suđenje", kazao je Fišer Dnevnim novinama.

Fišer je kazao da ga optuženi u slučaju Zavala nijesu dobro razumjeli kada je govorio na okruglom stolu u Budvi, u utorak, te da su presude u Zavali i slučaj Šarić predstavljene Evropskoj uniji kao dokaz za političku volju i sposobnost za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala čak i na najvišem nivou.

Ovi slučajevi su, kaže, Fišer ukazivali da je Crna Gora spremna za pregovore o pristupanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније