Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2016. 11:58 >> 11:43
2

U PONEDJELJAK

Progres i nikšićka policija potpisuju sporazum

Predstavnici LGBT Foruma Progres i Centra bezbjednosti (CB) Nikšić, potpisaće u ponedjeljak izjavu o saradnji.

 

Kako su portalu Onogošt kazali iz Foruma Progres, riječ je o zajedničkoj posvećenosti radu na terenu, sa ciljem da se poboljša vidljivost i kvalitet života LGBT osoba u gradu pod Trebjesom.

„Pripadnici CB Nikšić biće partneri u tom procesu, zajedno sa Opštinom Nikšić koja je već pokazala volju da sarađuje po tom pitanju. Mi smo uočili da postoji potreba za dodatnom edukacijom javnosti, generalno za sve aktivnosti koje su usmjerene ka LGBT zajednici u Nikšiću, kako bi eventualno u perspektivi moglo doći do Prajda u tom gradu“, kazao je direktor Progresa Stevan Milivojević .

On kaže da se to još ne može nazvati uvodom u prvi nikšićki Prajd, jer su vidjeli da na terenu postoje brojni propusti koje treba otkloniti.

„Postoji velika doza otpora prema LGBT priči u Nikšiću, negdje smo zajednički napravili plan da zaista treba dodatna edukacija na terenu kako bi poboljšali svijest o LGBT osobama u Crnoj Gori, konkretno i u Nikšiću“, zaključuje Milivojević dodajući da je to bio neophodan naredni korak zbog prethodnih zabrana održavanja Prajda u Nikšiću.

Upravo je nikšićka policija prošle godine u dva navrata zabranila održavanje Povorke ponosa, zbog bezbjednosnih razloga, a i nikšićki komunisti su u više navrata protestovali zbog, kako su isticali, zloupotrebe simbola i poruke Prajda „Stop fažizmu, sloboda narodu“.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније