Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2013. 21:47 >> 21:55

ZAJEDNO

Dan Evrope u Bijelom Polju

Predstavnici Opštine Bijelo Polje i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori svečano su danas u tom gradu obilježili Dan Evrope.

 

Šef političkog sektora delegacije EU u Crnoj Gori Alberto Kamarata je ocijenio da je budućnost crnogorskih građana u EU, te da je sasvim prirodno da  zajednički proslve Dan Evrope.

On je podsjetio da će sa ulaskom Hrvatske u EU ona imati 28 članica, te da njeni građani imaju mnogo više prava nego ranije, što se ogleda u većoj slobodi, demokratiji i uspješnosti.

“Danas je dobra prilika  da se proslavi napredak koji je Crna Gora ostvarila u pristupnim pregovorima. Želimo da čitava Crna Gora uspješno uđe u EU očekujući da svaka opština u Crnoj Gori može da doprinese procesu evropskih integracija i da dobije mnogo benefita od tog procesa“, kazao je Kamarata.

 

Potpresjednik Opštine Tufik Bojadžić je podsjetio na 1950. godinu kada je utemeljena EU.

“Ovaj dan je prilika za aktivnosti i festivale koji Evropu približavaju njenim građanima i narodima, jednom riječju, prilika za promociju evropskih vrijednosti i standarda te da saznamo nešto više o prednostima koje proizlaze iz člansta u EU“, istakao je Bojadžić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније