Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business

08. 10. 2015. 19:24 >> 19:19

DAN NARA

Promocijom do bolje prodaje domaćih proizvoda

Prerada poljoprivrednih proizvoda je dobar put, jer se na taj način uvećava njihova vrijednost i poboljšava plasman, posebno kroz turističko tržište, ocijenjeno je na manifestaciji Dan nara koja je danas održana u Vladimiru, u Ulcinju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, manifestacija je okupila poljoprivredne proizvođače sa tog područja, prvenstveno proizvođače nara i proizvoda od nara, ali i ostalih sezonskih poljoprivrednih proizvoda po kojima je prepoznatljiv ulcinjski kraj.

Dan posvećen naru i promociji svih lokalnih proizvoda u Ulcinju se održava četvrti put, u organizaciji udruženja Biznis Klub Anamalit, Turističke Organizacije Ulcinj i Opštine, uz podršku Ministartva.

Generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo u tom resoru, Danijela Stolica, otvorila je manifestaciju ističući da organizovanje takvih događaja doprinosi promociji poljoprivredno-turističkih potencijala tog kraja.

„Sve manifestacije koje imaju za cilj promociju poljoprivrednih proizvoda i povezivanje sa turizmom su značajne za Ministarstvo poljoprivrede i proizvodnju u Crnoj Gori", kazala je Stolica.

Ona je ukazala na to da na manifestaciji nijesu prisutni samo poljoprivredni proizvodi, već i da se proizvođači trude da ih prerađuju.

"To je dobar put, jer će na taj način uvećati vrijednost proizvoda i poboljšati plasman, posebno kroz turističko tržište”, ocijenila je Stolica.

Ona je iskazala zadovoljstvo zbog prisustva izlagača iz država regiona jer, kako je kazala, to stvara priliku za razmjenu iskustva, unaprjeđenje proizvodnje i ostvarivanje poslovnih kontakata.

Stolica je pozvala i domaće potrošače da prepoznaju vrijednost izloženih proizvoda, da daju povjerenje domaćim proizvodima i da shvate da su oni jednako dobrog ili boljeg kvaliteta nego uvozni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније