Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

27. 07. 2014. 16:38 >> 16:38
6

KONZULAT U S.KARLOVCIMA

Stevović: Vlada neće nikog da favorizuje

Osnivač Udruženja ''Krstaš'' i istraživač crnogorske dijaspore Nenad Stevović ocijenio je da je najbitnije to što će konzulat Crne Gore biti otvoren u Vojvodini, a manje je bitno gdje je njegovo formalno sjedište.

Stevović je to izjavio povodom saoštenja više crnogorskih udruženja da su razočarani odlukom Vlade Crne Gore da konzulat otvori u Sremskim Karlovcima. On dodaje kako se ''Krstaš'', kao najstarije udruženje, nije protivilo.

Stevović je za radio Antena M rekao da crnogorskim udruženjima u dijaspori ne pripada pravo da komentarišu i kritikuju odluke Vlade u matici, ''naročito ne odluke koje nijesu u njihovom domenu''.

''Najvažnije u cijeloj priči jeste da će crnogorska zajednica u Vojvodini dobiti konzularno predstavništvo matične države i da će time osnažiti veze sa Crnom Gorom. Otvaranje konzulata u Sremskim Karlovcima na jednoj, rekao bih, neutralnoj poziciji, gdje ne živi veliki broj Crnogoraca, vidim kao poruku Vlade Crne Gore već dovoljno podijeljenoj crnogorskoj zajednici da ne želi nikoga da favorizuje. Ukoliko predstavništvo donese dobro crnogorskoj zajednici u Vojvodini i državi Crnoj Gori, onda je najmanje važno gdje je njegovo formalno sjedište'', poručio je Stevović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније