Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ M.M.Lj. ]

18. 09. 2023. 09:07 >> 09:07
3

MILATOVIĆ SA DIJASPOROM U NjUJORKU

"Crna Gora je kuća svih nas, zajednički dom kome se uvijek vraćamo"

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je da će uraditi sve da između Crne Gore i njene dijaspore postoji čvrsto partnerstvo, umjesto da je se sjetimo svake četvrte godine prije izbora. On je bio gost predstavnika crnogorske dijaspore u Njujorku uoči Generalnog zasijedanja skupštine Ujedinjenih nacija.

Domaćin susreta bio je uspješan crnogorski biznismen i filantrop Dino Redžić.

“Nije bez razloga to što sam posjetu Njujorku počeo upravo sastankom sa našom dijasporom. Kao predsjednik Crne Gore biću najveći prijatelj i iskreni saborac i sagovornik naše dijaspore koja je brojna i veoma uspješna", kazao je predsjednik.

Istakao je da je poslao jasnu i važnu poruku da je crnogorska dijaspora sastavni dio Crne Gore.

„I da ću uraditi sve, dok budem na ovoj poziciji da između naše države i dijaspore postoji iskreno partnerstvo, da puno više radimo sa našom dijasporom i da je se ne sjetimo samo svake četvrte godine prije izbora, nego da u iskrenom savezništvu i prijateljstvu sarađujemo na projektima na dobrobit građana i sveukupnog razvoja Crne Gore. Kao čovjek koji je bio dijaspora, imam dodatan senzibilitet prema našoj dijaspori i mislim da je ona to prepoznala”, poručio je predsjednik Milatović.

Predstavnici dijaspore upoznali su predsjednika Milatovića sa poteškoćama sa kojima se susrijeću po pitanju ostvarivanja prava na crnogorsko državljanstvo, i istakli važnost poboljšanja perspektive za mlade u Crnoj Gori, jačanja obrazovnog i zdravstvenog sistema i izgradnje infrastrukture. Ocijenili su i da različite biznis barijere otežavaju mogućnost ulaganja u Crnu Goru.

Predsjednik Milatović je kazao da je otvoren za razgovor o svim temama, da želi da bude partner dijaspori u rješavanju svih pitanja važnih za poboljšanje njenog statusa kao i jačanja veza sa Crnom Gorom, a u cilju opšte dobrobiti i ekonomskog napretka države.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније