Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavila M.L.B

09. 09. 2017. 09:58 >> 09:32
20

SUSRET U NJEMAČKOJ

Čuvajmo multietničko bogatstvo

Crna Gora je domovina svih nas i samo ujedinjeni u poštovanju svih njenih građana i svih njihovih različitosti, čuvamo njeno multietničko i multikonfesionalno bogatstvo, poručeno je iz Asocijacije dijaspore.

Predsjedništvo Saveza crnogorskih asocijacija u Njemačkoj (SCANJ) u saradnji sa NVO Asocijacije za saradnju sa dijasporom iz Bara, organizovalo je u Frankfurtu svečanu večeru povodom međuvjerskih susreta, razumijevanja različitosti i vjerske tolerancije među iseljenicima iz Crne Gore koji žive u Njemačkoj.

Gosti su bili mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo sa saradnicima i muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj Pašo efendija Fetić.

Osim visokih vjerskih velikodostojnika svečanosti su prisustvovali i predstavnici Generalnog konzulata Crne Gore u Frankfurtu , generalni konzul Branislav Karadzić, kao i brojne poznate ličnosti iz dijaspore iz svih oblasti društvenog života.

Predsjednik SCANJ-a Rifat Stanković je istakao, da su suživot i tolerancija ono što članice SCANj-a više od decenije njeguju, “učeći svoju djecu da otvorena srca poštuju osjećanja drugih i drugačijih”.

“Zato je pružena ruka prijateljstva naših vjerskih vođa potvrda našeg iskrenog rada”, poručio je Stanković. 

Predsjednica NVO Asocijacije za saradnju sa dijasporom Vera Kirović u pozdravnom pismu , kao suorganizator događaja zahvalila je prisutnima što su prepoznali ideju iskrenost u namjeri da svi možemo pokazati dobru volju i spremnost za dijalogom.

"Pružiti ruku prijateljstva i uraditi sve da se prevazilaze nepotrebne podjele iz prethodnog perioda, jer Crna Gora je domovina svih nas i samo ujedinjeni u poštovanju svih njenih građana i svih njihovih različitosti, čuvamo njeno multietničko i multikonfesionalno bogatstvo i jedino uz takav sklad možemo raditi na njenoj promociji i afirmaciji njenih interesa uz poštovanje interesa svakog njenog građanina”, navela je Kirović u pismu.

Na skupu je dat je značaj očuvanju multietničke zajednice, jačanju saradnje i toleranciji među ljudima.

"Razmijenjene su ideje o mogućnostima jače međuvjerske saradnje među dijasporom porijeklom iz Crne Gore. Dogovoreni su i koraci buduće saradnje", saopšteno je iz Asocijacije dijaspore.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније