Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

05. 02. 2013. 12:38 >> 12:37

CRNOGORSKI JEZIK

Zabrinuti zbog kampanje pojedinih udruženja

Crnogorska partija (CP) zabrinuta je zbog negativne kampanje protiv crnogorskog jezika, koju vode pojedina udruženja sa crnogorskim prefiksom u Srbiji.

“CP je zadovoljna činjenicom da su mještani višenaciomalne i multikulturalne opštine Vrbas sa odobravanjem prihvatili inicijativu da crnogorski jezik bude uveden u službenu upotrebu, sa postojećim srpskim i rusinskim jezikom”, kaže se u saopštenju.

Međutim, kako je saopšteno, registrovano Udruženje “Nikola I” iz Vrbasa “i ljudi koji su se predstavili da pripadaju nepostojećem, neregistrovanom Udruženju Crnogoraca Vojvodine uputili su pismo rukovodstvu opštine Vrbas da se protive uvođenju crnogorskog jezika”.

CP apeluje na udruženja koja u svom nazivu koriste crnogorski prefiks da svoje aktivnosti, u pozicioniranju pred izbore za nacionalni savjet koji će biti održani 2014. godine, vode na dostojanstven način kako dolikuje narodu koji treba da predstavljaju.

U toj stranci očekuju da će se opština Vrbas uskoro izjasniti povodom njenog zahtjeva da crnogorski jezik bude službeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније