Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.V. ]

30. 03. 2024. 13:21 >> 13:21

SLOVNIĆ

"Netačno da je radovima ugrožen kompleks Porto Budva"

Budvanin Goran Slovnić tvrdi da nalaz i mišljenje angažovanog građevinskog inženjera demantuje tvrdnje da se izvođenjem radova na temeljnoj jami za njegov objekat "Avangarda" potkopava nultna ploča, te da je ugrožena stabilnost kompeksa Porto Budva, odnosno sigurnost objekta i izvođača radova na objektu "Porto Budva".

Napominje da je njegova porodica preko 140 godina vlasnik zemljišta na kojem se sada izvode radovi na iskopu temeljne jame za budući turističko-apartmanski objekat planiran DUP-om "Budva Centar".

"Naše zemljište se graniči sa parcelom koja je nekad bilo u vlasništvu Opštine Budva i služilo kao gradski parking, a posebno za potrebe vrtića i stambenih zgrada naspram istog. Kako je došlo do toga da državno zemljište promjeni vlasnika , te da na kraju isto bude prenijeto na privredno društvo Alart centar –Budva CG doo Budva je posebno interesantno", navodi Slovnić.

Budvanin tvrdi da, od momenta kada su započeli sa pripremanjem dokumentacije za gradnju planiranog objekta na njihovom zemljištu, Alart centar-Budva CC preduzima "sve moguće aktivnosti i radnje da nas onemogući u ostvarivanju tog prava, služeći se pri tome neistinama i raznim manipulacijama".

Naglašava da je projektna dokumentacija odobrena kako od glavnog državnog arhitekte, tako i od revidenta.

"Plaćene su sve naknade, uključujući i naknada za uređenje građevinskog zemljišta ( tzv. Komunalije) i naknada za regionalni vodovod. Provjera valjanosti ove dokumentacije izvršena je ne samo od strane Glavnog državnog arhitekte i revidenta u postupku dobijanja odobrenja za građenje, već i od strane urbanističko-tehničke inspekcije prilikom podnošenja prijave građenja, kao i kasnije po prijavi Alart centar.-Budva CG. Zadnja kontrola ove dokumentacije (provjera usklađenosti osnovnih urbanističkih parametara datim u Urbanističko-tehničkim uslovima br. 1062-44/11 od 12,03.2019.godine sa revidovanim Glavnim projektom ), izvršena je od strane Dragane Konatar, urbanističko –građevinske inspektorke dana 07.03.2024.godine. U svom Zapisniku o inspekcijskom pregledu broj 121-2-2-BD-442/2 ona je konstatovala da su svi parametri u glavnom projektu u skladu sa urbanističkim parametrima u pomenutim UTU", piše u saopštenju Slovnića.

On moli predsjednika Crne Gore, premijera, ministre nadležnih ministarstava , kao i sve državne organe Crne Gore, da mu pruže pomoć u zaštiti prava i prava porodice "na gradnju objekta planiranog DUP-om na zemljištu stečeno nasleđem predaka".

Osim toga, kao hrvatski državljanin, radi zaštite se obratio i Ambasadi Republike Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније