Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Selver Vuković, TVCG

24. 03. 2024. 10:29 >> 10:34
1
Čitaj mi:

U Udruženju Prijatelja Starog grada zabrinuti

I dalje se obrušavaju zidine ulcinjskog Starog grada

Treća je godina da se zidine starog grada obrušavaju u more. Mogu se vidjeti veći djelovi zidina starih i preko dvije hiljade godina koji su se odvojili i obrušili na obalu mora ispod starog grada.

Iz Udruženja Prijatelja Starog grada su kazali da je glavni problem napravio nelegalan objekat koji je nedovršen, kopano je duboko i ta zemlja je nasipana na zidinama, zbog toga je došlo do obrušavanja. Opština treba da otkupi taj objekat i da se u tom objektu napravi pomorski muzej.

Predsjednik Udruženja Prijatelja Starog grada Ismet Karamanaga poziva ljude iz republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, da dođu da vide zidine, jer je došlo vrijeme da se nešto preduzme, da te zidine ne bi skroz pale u more.

Nakon prvog obrušavanja zidina, ambasada Kosova je donirala deset hiljada eura za saniranje zidina.

Karamanaga kaže da nijesu zadovoljni odnosom Države prema Starom gradu.

"Opština Ulcinj, na čijoj se teritoriji nalazi Stari grad, mora da inicira kod te gospode u upravi za zaštitu spomenika kulture sa Cetinja da preduzmu nešto jer i u muzeju ne rade tri glavne zgrade koje se već tri godine renoviraju", kazao je Karamanaga.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније