Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Dragana Šundić [ Mreža, TVCG ]

13. 02. 2024. 07:32 >> 07:32
Čitaj mi:

OPŠTINA ZATAJILA

Ulcinjanin u problemu od pasa lutalica: Ogradiću kuću, živjeću kao u bunkeru

Na ulicama Ulcinja svakodnevno je veliki broj pasa lutalica. Mještani kažu da ne mogu od njih da funkcionišu, a ove napuštene životinje ulaze im u dvorišta kuća. Jedan od njih obraća se u zadnje vrijeme opštinskim vlastima i lokalnim nadležnim preduzećima, ali bez uspjeha.

Ulcinjanin Sulejman Truma skoro pola godine se suočava sa ovim velikim problemom. Psi mu svakodnevno ulaze u dvorište, a problemu ne vidi kraja. 

"U zadnje vrijeme su jako agresivni. Strah me je da izlazim u dvorište koje sam sa mukom zaradio. Postavio sam stoga video nadzor i primijetio sam da se oko moje kuće i bašte okuplja deset pasa", požalio se Sulejman u emisiji "Mreža". 

Dopis direktoru Komunalnog preduzeća završio se bez odgovora, pa je zabrinuti Sulejman uzeo stvar u svoje ruke. 

"Otkrio sam gdje se ti psi skupljaju. Fotografisao sam slike, snimke i lokaciju poslao Komunalnom preduzeću. Uradio sam njihov posao, olakšao im sve. Njihovo je bilo samo uhvate", kaže Truma, poručivši da se obraćao čak i predsjedniku opštine. 

Ekipa emisije "Mreža" htjela je da čuje odgovor i reakciju druge strane. Pred kamere iz Komunalnog preduzeća nisu htjeli, ali su poslali saopštenje u kom tvrde da preduzimaju mjere u svom kapacitetu. Ko prijavi gdje se nalaze psi lutalice na dežurni broj telefona, Komunalne djelatnosti se odmah obavještavaju. 

Međutim, Truma tvrdi da nijesu baš tako ažurni. 

"Uklonili su samo jednog ili dva psa", navodi Truma. 

Ipak, ovaj Ulcinjanin navodi da ne želi da šalje lošu sliku u javnosti o svom rodnom gradu, već da je samo htio da apeluje da se ovaj problem što prije riješi. 

"Moram da zaštitim svoju porodicu od tih pasa. A druga stvar: te ljude koji su na funkcijama, doveli smo mi. Mi ih plaćamo iz svog džepa da rade svoj posao. Ostaje mi samo jedno - da iz svog džepa platim finansiranje ograde i da ogradim imanje. U svojoj rođenoj kući živjeću kao u bunkeru", zaključio je Sulejman. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније