Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Emina Hodžić-Knežević [ Mreža, TVCG ]

02. 02. 2024. 07:27 >> 07:27
Čitaj mi:

PROBLEMI MJEŠTANA LIJEVE RIJEKE

Ostali bez priključka na autoput, muku muče sa poledicom

Mještani Lijeve Rijeke ogorčeni su na nadležne institucije, jer skoro tri godine od izgradnje petlje na autoputu "Princeza Ksenija" nemaju priključak do svojih sela, što im stvara velike probleme u svakodnevnici.

Mještani kažu da su se obraćali Vladi i resornim ministarstvima, a i gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac. Upiti i dopisi, pak, nisu dali nikakve rezultate. 

"Dionica je potpuno pogrešno napravljena. Bukvalno je promašena. Mi smo predložili pretrasiranje puta i izgradnju novog priključka. Nadamo se da ćemo da nadležnima doći do nekog kompromisnog rješenja. U suprotnom, moraćemo da pribjegnemo radikalnim metodama, odnosno blokadama puteva", poručuju mještani u emisiji "Mreža" na TVCG. 

Jedan od spornih puteva u Lijevoj Rijeci je put porodice Lakušić, koji je dat radnicima na korišćenje, dok je trajala izgradnja autoputa. 

 

"Taj put uopšte nije bezbjedan. Tu su veliki nagibi i krivine. Bilo je ovdje brojnih ekcesnih situacija, a koje su se mogle završiti tragično", upozoravaju mještani. 

Ljevorečani tvrde da su tokom izgradnje petlje na autoputu totalno zapostavljeni. 

"U zimskom periodu je veoma rizično putovati ovom trasom puta, posebno zbog poledice i snijega. Od izgradnje autoputa bilo je mnogo iznenađenja, ali ovom se zaista nismo nadali. Mi praktično ne možemo da koristimo autoput zbog ovog prilaza", dodaju oni. 

Sporni put ne zadovoljava potrebe mještana sela Krkor, koje se nalazi na skoro 1.000 metara nadmorske visine.

"Dugo vremena smo bili zanemareni i prepušteni sami sebi prilikom izgradnje autoputa. Naši preci i roditelji su bili prinuđeni da se zbog tog lošeg odnosa sele u Podgoricu. A izgradnju autoputa dočekali smo bukbalno kao ozebao sunce. Put jeste dosta toga dobrog donio, ali nama je prvo stradala ova saobraćajnica. Uspon je 15 odsto, a kad padne snijeg, velika je poledica. Ovdje se dva vozila ne mogugu mimoići. Nije to samo ovaj put, već ih ima mnogo do petlje. Koristile su ih građevinske mašine tokom izgradnje autoputa, pa sad ti putevi nisu ni za kakvu upotrebu", zaključili su mještani. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније