Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Mira Rovčanin, RCG

28. 12. 2023. 19:51 >> 22:34
Čitaj mi:

NIKŠIĆ

GSS obilježila 60 godina - zahvalnica Javnom servisu

Gorska služba spašavanja Crne Gore u organizaciji PSD “Javorak” i Opštine Nikšić, obilježila je 60 godina postojanja. Na svečanosti su uručena priznanja i zahvalnice, a za uspješnu saradnju zahvalnica je dodjeljena i Radio Televiziji Crne Gore.

Jedini živi pripadnik prve ekipe spasilaca Gorske službe spašavanja, koja je osnovana davne 1963. godine Stevan Vujičić kaže da sa radošću proslavlja jubilej.

„Hvala vam od srca svima koji ste večeras sa nama na ovom jubileju. Hvala Opštini Nikšić, a hvala i predstavnicima PSD Javorak jer je to naša matična kuća. Iz nje smo svi izašli, kao i iz društva Čelik“ rekao je Vujičić.

Predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da je 60 godina rada, jubilej za ponos, te da će lokalna samouprava nastaviti da podržava, u skladu sa mogućnostima, Gorsku službu spašavanja.

GSS godinama je imao pomoć i podršku planinara Vojina Đukanovića.

Podsjetio je Đukanović da je GSS nastala iz PSD “Javorak”, u kojem su alpinistička, smučarska i speleološka sekcija bile vrlo aktivne i postizale značajne rezultate.

„Nadam se da su stasale mlade generacije GSS-a, jer to je danas Služba od ugleda za cijelu državu Crnu Goru“, rekao je Đukanović.

Gorska služba spašavanja Crne Gore je nacionalna humanitarna, stručna neprofitabilna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spašavanje ljudi u planini i drugim nepristupačnim mjestima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније