Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

07. 11. 2023. 22:10 >> 22:21
1

PRIHVAĆENA INICIJATIVA

U Beranama podižu spomenik vojvodi Marku Miljanovu

Udruženje Kuča iz Berana namjerava da podigne spomen obilježje crnogorskom vojvodi, književniku Marku Miljanovu u tom gradu.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Berane odbornici vlasti i opozicije su jednoglasno prihvatili ovu inicijativu čiji je izvjestilac bio sekretar za kulturu, omladinu i odnose sa NVO Opštine Berane Nikola Urošević.

"Podizanje spomen obilježja crnogorskom vojvodi, Marku Miljanovu je u skladu sa Programom o spomen obilježjima koji je beranski parlament usvojio ranije, a uz saglasnost Ministarstva kulture i medija", objasnio je Urošević. 

Sredstva za izgradnju spomenika predviđena su državnim budžetom, a zahvaljujući amandmanu koji je uložila poslanica SNP-a Milosava Paunović.

U planu je da spomenik bude podignut ispred zgrade Osnovnog suda u centru Berana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније