Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Kristina Lečić, Mreža TVCG ]

13. 10. 2023. 07:22 >> 07:22

LjEŠANSKA NAHIJA

U Krusima nemaju vode, Vodovod najavio ulaganja

Mještani sela Krusi u Lješanskoj nahiji nemaju vode i to im pričinjava brojne probleme, budući da nemaju osnovne uslove za život.

Iz Vodovoda, pak, najavljuju ulaganja i nadaju se da će uskoro sanirati ovaj problem.

Podsjetili su da su u ranijem periodu sanirali rezervoar Gradac i Kažića glavicu i da će skorija ulaganja doprinijeti da se riješi vodosnadbijevanje područja Krusi.

Dok se to ne riješi, mještani muku muče sa pijaćom vodom.

Kad im ponestane vode, oko desetak kuća koristi vodu iz bunara. Jedino ko im pomaže to je Služba zaštite i spašavanja. 

Miodrag Đukanović iz Službe kaže da ovim mještanima često dovozi vodu kako bi im makar malo olakšali život. 

"Kad god nam se ukaže prilika, rado se odazivamo i izlazimo ljudima u susret. Ima domaćinstava koja su u zaista stanju potrebe", dodao je on. 

Mještanka sela Krusi Katarina Bojanović kaže da im je teško beez vode.

"Ovdje ima dosta djece i staraca. Da nam nema Službe zaštite i spašavanja koji nam pomažu, ne znam kako bismo izdržali", kazala je ona.

Tomislav Bojanović ispričao je da su mještani iz ovog kraja pribjegavali metodi kopanja bistijerne u kamenim šupljinama. 

"To je pokušavala da uradi i moja porodica. Međutim, nismo imali finansijskih sredstava. Tako da čekamo Vodovod da nam riješi problem", zaključio je Bojanović.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније