Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Mreža, TVCG ]

13. 10. 2023. 13:13 >> 13:14

CRNA EKOLOŠKA TAČKA

Mislov do ovog ljeta bez požara, sanacija rizik

Ljeto u Nikšiću prošlo je bez požara na deponiji Mislov do.

Sekretarka za uređenje i zaštitu prostora životne sredine u Opštini Nikšić Milanka Radulović u emisiji "Mreža" na TVCG kaže da se to praktično dogodilo pukom srećom, a da li su raniji požari bili podmetnuti ili ne, nije komentarisala. 

Ono na šta se osvrnula jeste sanacija deponije Mislov do. Radulović kaže da će to biti veoma rizičan posao, budući da je temperatura u pojedinim zonama na deponiji do 220 stepeni. 

Podsjetila je da je Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta opredijelila 400.000 eura za sanaciju požara na Mislovom dolu. 

"Nakon toga angažovali smo nakon firmu Tekon koja je vršila termalna snimanja. Podijelila je Mislov do na četiri zona, pa su procijenili da je temperatura u pojedinim tim zonama i do 220 stepeni. To znači da će sanacija biti veome rizičan posao. Prijeka je potreba da je saniramo", dodala je Radulović. 

Poručila je da će Opština morati da uradi sve pripremne aktivnosti, a to znači da će gašenje požara zahtijevati sigurno od 50 do 70 tona vode.

"Moraće da se naprave i sonde, da se mjeri koncetracija gasova. Sve u svemu, to je jedan veliki proces. U narednom periodu opredijelili smo prostor u Željezari. To će biti lokacija koja je opredijeljena za upravljanje otpadom", zaključila je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније