Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

27. 07. 2023. 16:02 >> 16:02

OPŠTINA NIKŠIĆ

U Župu uložili preko dva miliona eura

Ukupna ulaganja Opštine Nikšić u Mjesnu zajednicu Župa u periodu od formiranja nove vlasti do danas su u vrijednosti od preko 660.000 eura, saopštio je predsjednik te opštine Marko Kovačević.

Naglasio je da je Opština Nikšić je za vrijeme aktuelne vlasti, po osnovu korišćenja rudnog bogatstva, prihodovala 525.717 eura.

"To znači da je Opština Nikšić u MZ Župa uložila preko 100.000 eura više u proteklih dvije godine nego što je prihodovala od korišćenja rudnog bogatstva sa tog područja. Primjera radi po osnovu naknade za korišćenje voda sa područja Kočana, Kusida i Broćanca naša opština prihoduje na godišnjem nivou više od milion evra od EPCG što će reći da je za vrijeme našeg mandata po tom osnovu prihodovano preko 2.000.000 eura", napisao je Kovačević na Fejsbuku.

Ulaganja u MZ Župa iz državnog budžeta, koja su u najvećoj mjeri obezbjeđivana kroz amandmane u Skupštini Crne Gore od strane predstavnika stranaka koje čine vlast u Nikšiću ili putem Vlade su u ukupnoj vrijednosti 1.500.000 eura za dvije godine nove vlasti u Nikšiću.

"Ukupna ulaganja države i opštine u MZ Župa u periodu od formiranja nove vlasti u Nikšiću iznose preko 2.160.000 eura tj. po milion eura godišnje za Župu ili što bi predsjednik Savjeta MZ rekao 'ni centa'. Ukupna planirana ulaganja u MZ Župa za koja su obezbjeđena sredstva u narednom periodu su u vrijednosti od 1.611.000 eura", navodi Kovačević.

Ukupna izvršena ili obezbjeđena ulaganja u proteklo dvije godine u MZ Župa Nikšićka su 3.771.000 eura, zaključuje on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније