Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Gojko Jovanović, Radio Crne Gore ]

19. 06. 2023. 06:54 >> 18:28
2

BEZ STRUJE, VODE I PUTA

Težak život Damjanovića, a pomoći niotkud

Selo bez puta, struje i vode trebalo bi da je davna prošlost u Crnoj Gori. Ipak, stvarnost je drugačija.

Do kuće Nenada Damjanovića na južnim padinama Budoša, koja pripada nikšićkom selu Broćanac, treba preći sedam kilometara lošeg makadamskog puta od glavne saobraćajnice. Put je probijen prije četiri decenije i od tada nije popravljan, niti nasipan.

"Bez struje i bez vode. Eto, ima ta bistijerna koja je skoro rađena, ali ima vode samo za kuću. Za napajanje stoke koristi se 'voda' napravljena prije vijek i treba je popravljati. Put je probijen 1982. godine i nikada nije nasipan", priča sagovornik Radija.

Damjanović je zašao u sedmu deceniju i živi sa starijom sestrom od poljoprivrede. Drži četrdesetak grla goveda i manje stado ovaca i koza. U takvim uslovima teško je opstati, kaže Damjanović.

"A, neće se moći još dugo. To je sedma decenija, kraj radnog vijeka ali i života u današnjem vremenu. Ne nadam se puno i da će država i opština popraviti put jer su imali kad. Bilo bi dobro da urade, ne radi mene jer je moje vrijeme prošlo, ali zbog opšteg dobra", kaže hrabro Damjanović.

Samo je sedam kilometara do glavnog puta koji vodi od Broćanca prema Cetinju, dvadeset ka Nikšiću, a kao da smo bili na drugom kontinentu.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније