Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Jasmin Rufo - BBC  [ BBC ]

19. 03. 2024. 14:18   >>  20. 03. 2024. 12:48

Džejms Bond: Novi krug spekulacija ko će biti novi agent 007, Aron Tejlor-Džonson favorit

Britanski glumac Aron Tejlor-Džonson, poznat po ulogama u filmu Tenet i Marvelovom filmskom univerzumu, navodno je blizu i uloge slavnog agenta 007.

Aaron Taylor-Johnson
Getty Images
Aron Tejlor-Džonson je favorit kladionica za ulogu agenta 007

Višegodišnje spekulacije ko bi mogao da bude novi Džejms Bond uskoro bi mogle da budu okončane, posle najave da je uloga ponuđena britanskom glumcu Aronu Tejloru-Džonsonu.

Britanski tabloid San je izvestio da je glumcu najpoznatijem po dva Kick-Ass filma, Tenetu, Brzini metka (Bullet Train), kao i pojavljivanjem u Marvel filmskom univerzumu, zvanično ponuđen posao agenta 007, koji je do sada bio u rukama Danijela Krejga.

Krejg je ulogu napustio 2021. godine, posle pet filmova u 16 godina.

Do sada je objavljeno 25 Bond filmova, a poslednji Nije vreme za umiranje (No Time To Die), izašao je upravo 2021. godine.

BBC je kontaktirao Tejloru-Džonsona i producentsku kuću Eon prodakšns (Eon Productions), koja radi na filmovima o Džejmsu Bondu.

Na pitanje o glasinama da će biti sledeći agent 007, Tejlor-Džonson je nedavno za Numero izjavio da je „šarmantno i divno" što ga ljudi vide u toj ulozi.

„Shvatam to kao veliki kompliment", naveo je.

Tridesettrogodišnji glumac, koji je u filmu Dečko koji ne obećava (Nowhere Boy) iz 2009. igrao frontmena Bitlsa Džona Lenona, sada je favorit kladionica za ulogu Bonda.

Za ulogu u trileru Noćne zveri (Nocturnal Animals) osvojio je 2017. Zlatni globus, a igrao je i u ekranizaciji Ane Karenjine iz 2012, kao i u Godzili iz 2014.

Daniel Craig
EPA
Danijel Krejg je 2005. dobio ulogu Džejmsa Bonda, što je ostao sve do 2021. godine

Ko je još u trci za agenta 007?

Čitav niz glumaca, ako je verovati brojnim spekulacijama poslednjih godina.

Mark O'Konel, autor Memoara fanova Bond filmova (Catching Bullets: Memoirs of a Bond Fan), izjavio je posle Krejgovog odlaska da agent 007 „nije samo odelo na crvenom tepihu".

„On mora da bude filmska zvezda, ambasador serijala filmova i bioskopa, medijski diplomata, predstavnik britanske kulture i lice milijardu dolara vredne franšize."

„Mora da odmah širom sveta bude prepoznatljiv kao Džejms Bond, mora da izgleda dobro i da dominira na bioskopskim ekranima."

Jedan od dosadašnjih favorita bio je Henri Kavil, poznat po ulozi Supermena i seriji Veštac (The Witcher), koji je 2020. izjavio da bi „voleo da igra Bonda".

„Bilo bi veoma, veoma uzbudljivo", naveo je.

Henry Cavill attending Batman v Superman: Dawn of Justice European Premiere in Leicester Square, London, England on March 22, 2016
Getty Images
Henri Kavil

Jedan od kandidata je su i 32-godišnji Damson Idris, najpoznatiji po američkoj kriminalističkoj drami Belo (Snowfall), kao i 38-godišnji Džejms Norton, koji je igrao u filmu Male žene iz 2019. godine, kao i serijama Mekmafija i Dolina Sreće (Happy Valley).

Spekulacije da bi mogao da bude novi Bond, Norton je 2018. nazvao upravo tako - „spekulacijama", dodajući ipak da je počastvovan zbog njih.

Damson Idris
Getty Images
Damson Idris
James Norton in War & Peace
BBC
Džejms Norton

Prethodno su pominjani i Tom Hardi, Idris Elba i Kris Evans.

Elba (51) je nedavno priznao da je sada možda „prestar" da preuzme ulogu, s obzirom da bi, ukoliko bude Bond isto koliko i Krejg, na kraju uloge imao 66 godina.

Idris Elba
Getty Images
Idris Elba je dugo bio favorit za ulogu Džejmsa Bonda

Producenti za ulogu agenta 007 ne biraju nužno najveća imena.

Na kraju krajeva, Danijel Krejg nije bilo u prvom planu za nju te 2002. godine, posle poslednjeg Bond filma Pirsa Brosnana.

Brosnan je pritom nedavno za BBC izjavio da bi Kilijan Marfi, nedavni osvajač Oskara za ulogu naučnika Roberta Openhajmera u istoimenom filmu, bio „veličanstven 007".

Ranije je rekao i da bi Rene-Žan Pejdž, poznat po seriji Bridžerton, takođe bio dobar Bond.


Podsetite se kad je Danijel Krejg poslednji put bio Džejms Bond


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

BBC News

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније