Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Beta

28. 06. 2015. 21:59 >> 22:08
8

OBEZBIJEDILI VIZU ZA RIO

Vaterpolisti Srbije odbranili titulu u Svjetskoj ligi

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je titulu u Svetskoj ligi i izborila plasman na Olimpijske igre u Rio de Ženeiru, pošto je večeras u Bergamu, u finalu završnog turnira Svjetske lige pobijedila Hrvatsku sa 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1).

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Duško Pijetlović sa tri gola, dok su po dva gola postigli Dušan Mandić i Andrija Prlainović.

Najefikasniji u ekipi Hrvatske bio je Sandro Sukno sa dva gola.

To je deveta titula u Svetskoj ligi za Srbiju, koja je do pobjede na turniru došla sa svih šest pobjeda.

Srbiji je pripala nagrada od 100 hiljada dolara, a Hrvatskoj utješnih 70 hiljada.

Izabranici Dejana Savića su na kraju bili bolji, iako je Hrvatska na poluvremena vodila 4:2, a kasnije imala i prednost 5:3.

Ekipe nijesu dobro igrale u napadu na početku utakmice, prvi gol postigla je Hrvatska preko Jokovića, dva minuta i 22 sekunde prije kraja prve trećine, a izjednačio je Mandić i tim rezultatom završena je prva dionica.

Srbija je nastavila da igra loše u napadu i u drugoj četvrtini, što je Hrvatska iskoristila i stekla dva gola prednosti. Imali su srpski vaterpolisti u više navrata priliku da izjednače, ali nijesu iskoristili šanse. Jedini pogodak za Srbiju u toj dionici postigao je Pijetlović.

Vaterpolisti Srbije su popravili igru u odbrani i napadu u trećoj četvrtini, ali su tek u završnici uspjeli da izjednače. Početkom dionice dobro je branio hrvatski golman Josip Pavić i čuvao je dva gola prednosti (5:3), ali je Srbija golovima Prlainovića iz peterca i Mandića uspjela da izjednači i bez zaostatka uđe u posljednju dionicu.

Srpski vaterpolisti su potpuno nadigrali protivnika u posljednjoj četvrtini, prvi put su poveli na utakmici golom Jakšića za 6:5, a zatim su nastavili seriju pogodaka do vođstva od 8:5, preko Ćuka i Prlainovića.

Sukno je uspeo da vrati dva gola zaostatka golom iz peterca, ali to je sve što je hrvatska ekipa uspjela da uradi, a konačan rezultat postavio je Pijetlović svojim trećim golom na utakmici.

Današnji duel je bio bitan jer je pobjedniku bezbjeđivao direktan plasman na Olimpijske igre naredne godine. Srbija je u tome uspjela, dok će Hrvatska put do Rija tražiti kroz plasman na Svjetskom prvenstvu ili u kvalifikacijama.

Podsjetimo, Hrvati su olimpijski šampioni.

Za najkorisnijeg igrača Svjetske lige proglašen je srpski vaterpolista Dušan Mandić, a za najboljeg golmana Josip Pavić iz Hrvatske.

Treće mjesto na završnom turniru osvojio je Brazil, koji je pobijedio SAD poslije izvođenja peteraca sa 24:23. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније