Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

С.В. [ Mina ]

27. 11. 2023. 13:51 >> 13:55

NOVLjANI BRANE TITULU U KUPU

Radanović: Očekujem zanimljiv turnir; Maslovar: Pokušaćemo da osvojimo trofej

Podgorica će u srijedu i četvrtak biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za vaterpoliste, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza. Polufinalni parovi određeni na osnovu rezultata crnogorskih timova u regionalnim ligama – Premijer i A1 ligi. U prvom polufinalu, u srijedu u 18 sati, igraće Jadran i Budva, dok će se dva sata kasnije sastati Primorac i Kataro, na zatvorenom bazenu Sportskog centra Morača.

Finale je zakazano za četvrtak u 20 sati.

Trener Jadrana, Petar Radanović, kazao je da očekuje zanimljiv turnir, navodeći da je ove godine razlika između Jadrana i Primorca u odnosu na rivale malo veća.

"To je i logično, s obzirom na to da su Budva i Kataro počeli priču sa mladim igračima, a da bi oni došli do većeg nivoa potrebno je vrijeme, to je proces. Realno, finale bi trebalo da bude Primorac - Jadran, a to je jedan meč, u kome sve može da se dogodi, da jedna lopta promijeni tok utakmice. Daćemo sve od sebe da odbranimo trofej“, kazao je Radanović.

Trener Budve, Nikola Popović, kazao je da je njegov klub na novom početku - nova uprava, novi trener, djeca iz našeg podmlatka, kao okosnica tima, pojačani sa nekoliko mladića iz Herceg Novog i Kotora.

"Prosjek godina nam je oko 16, tako da je iluzorno da prijetimo bilo kom timu, a kamoli Jadranu. Naš cilj i nešto na čemu inistiram jeste da pristup bude maksimalno ozbiljan i da se momci bore. Za šta će to biti dovoljno, vidjećemo“, rekao je Popović.

U duelu kotorskih timova favorit je Primorac.

Trener nekadašnjeg prvaka Evrope, Zoran Maslovar, kazao je da je saglasan da bi finale trebalo da bude Jadran - Primorac, navodeći da uvijek mora da postoji doza opreza.

"Mi smo napravili iskorak, mislim da će očekivano finale donijeti veliku borbu, da će biti interesantan i neizvjestan duel, pred, vjerujem, punim tribinama i u pravoj vaterpolo atmosferi. Naša želja je pobjeda, ali nije imperativ. Ako dođemo u šansu, pokušaćemo da osvojimo trofej“, kazao je Maslovar.

Prema riječima trenera Katara, Ivana Bjelobrkovića, prve dvije utakmice njegovog tima protiv Primorca u Jadranskoj ligi bile su i njihovo najbolje izdanje ove sezone.

"Moramo da uđemo borbeno, da se držimo plana i da pokušamo da napravimo problem rivalu. To je prilika da se mladi igrači dokažu i pokažu protiv jedne evropske ekipe“, kazao je Bjelobrković.

Finale je u četvrtak u 20 sati.

Trofej brani Jadran, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao kotorski Primorac 10:6 (4:3, 1:3, 2:0 i 3:0) i 13. put u klupskoj istoriji osvojio Kup Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније