Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Objavio: O.Z. ]

17. 07. 2019. 14:36   >>  16:51 8

GOJKOVIĆ

"Žal za novom propuštenom prilikom"

Crnogorski vaterpolisti upisali su i drugi remi na Svjetskom prvenstvu, pa sada prvo mjesto u grupi zavisi od drugih selekcija, tačnije od ishoda duela između Srbije i Grčke. Selektor Vladimir Gojković bio je zadovoljan igrom tima i zalaganjem igrača, ali ostaje žal za novom propuštenom prilikom da se upiše pobjeda.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igrala je danas sa Grčkom neriješeno 10:10, istim rezultatom kojim je završen duel sa Srbijom u prvom kolu.

Prve dvije utakmice bile su slične, s tim što su "ajkule" danas imale veću prednost.

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića su u trećem dijelu meča imali tri puta prednost od tri gola (7:4, 8:5 i 9:6), ali Grčka je uspjela da preokrene.

"Nijesmo iskoristili dosta prilika. Imali smo ih i kod plus dva, a kad smo uspjeli da dođemo do plus tri oni su postigli golove iz daljine koje je stvarno teško branili", kazao je, za TVCG, Gojković nakon meča.

Falilo je malo i sreće u završnici.

"Jedna lopta je ispala golmanu iz ruka, druga se odbila tačno njima na ruku", naveo je Gojković.

U drugoj polovini treće i prvoj polovini četvrte dionice "ajkule" nijesu realizovale pet uzastopnih napada sa igračem više. Ipak, Gojković nije nezadovoljan izdanjem njegovih igrača.

"Dosta loše smo relizovali igrača više od sredine treće četvrtine, dosta sporo je išla ta lopta, ali ne mogu biti nezadovoljan igrom. Bili smo skoncentrisani, vidjela se velika želja. Mislim da smo dominirali cijelom utakmicom, tako da ostaje žal, jer smo sa pobjedom mogli biti blizu prvog mjesta u grupi, sada više ne zavisi od nas", kazao je crnogorski selektor.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u petak u deset sati i deset minuta, igrati sa Južnom Korejom.

Mlađan Janović, strijelac tri gola, kazao je da smo zaslužili pobjedu.

"Ovaj rezultat je najmanje odgovarao i nama i Grčkoj, pa i Srbiji. Imali smo prednost, oni su uspjeli da se vrate, radi se o odličnoj ekipi. To je maltene Olimpijakos koji već godinama dominira u Evropi i pobjeđuje najbolje ekipe. Bukvalno je to ta ekipa. Odigrali smo dobro napad, dobar je bio i igrač više, u finišu je malo zakazao. Dvije odlične ekipe, odličan meč, mislim da smo trebali mi da pobijedimo", rekao je Janović.

Dragan Drašković smatra da "ajkule" nijesu imale sreće.

"Igrali smo dobru odbranu, ali nijesmo imali sreće u pojedinim momentima. Primili smo nekoliko jeftinih golova i na kraju remizirali", kazao je Drašković, koji se potom osvrnuo na meč Grčke i Srbije.

"Grci su u boljoj formi i imaju dužu klupu, zato dajem blagu prednost njima.

Selektor Grčke Teodors Vlahos je ocijenio da je remi realan ishod.

"Odlična utakmica, kao ona u prvom kolu između Srbije i Crne Gore. Oba tima su željela pobjedu, Crna Gora je bila bolja u prvom dijelu, u drugom poluvrmeenu smo se trudili da uhvatimo priključak i na kraju smo uspjeli. Neriješen rezultat je realan ishod,a sada se okrećemo meču sa Srbijom, koji će odlučiti pobjednika grupe", rekao je Vlahos.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније