Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N.

20. 04. 2024. 17:43 >> 17:43
Čitaj mi:

sa svega 30 godina

Garbinje Mugurusa završila karijeru

Veliko tenisko ime ide u istoriju - Garbinje Mugurusa je na pres konferenciji saopštila da se povlači iz "bijelog sporta".

Šampionka Rolan Garosa 2016. i Vimbldona 2017. godine, te jedna od 29 igračica u istoriji koja je bila broj 1 na WTA listi, rođena je u Karakasu, kao kćerka Baskijca i Venecuelanke.

Tenisom je počela da se bavi u Akademiji Ljuisa i Serđija Brugere, a bila je prva na svijetu u vrijeme dok je Serena Vilijams još bila u samom vrhu.

Time je postala druga Španjolka koja se popela na tron, nakon Aranće Sanćes-Vikario. Karijeru su joj obilježili brojni usponi i padovi, a igrala je ukupno četiri grend slem finala jer je na Vimbldonu 2015. izgubila od Serena, a na Australijan openu 2020. od Sofije Kenin.

"Došlo je vrijeme da kažem zbogom. Moja priča u tenisu je bila veoma dobra, ostvarila sam mnoge snove o kojima sam maštala kada sam bila mala. Učinila sam tu priču fantastičnom", rekla je Mugurusa.

Posljednji put je na terenu bila 30. januara prošle godine, zato ova odluka i ne čudi.

"Došlo je vrijeme da se povučem, da otvorim novo poglavlje u životu. Riječ penzija zvuči veoma 'jako' jer imam samo 30 godina, ali već 25 je prošlo otkada se bavim tenisom. Ponosna sam na ono što sam ostvarila, što sam pregurala neke teške momente i ostvarila velike stvari", zaključila je Mugurusa, koja je posljednjih godina imala mnogo problema sa povredama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније